beats by dre cheap

NIJE BAŠ SVE TAKO CRNO PAPIĆU

U današnjem "Dnevnom avazu" profesor i analitičar Žarko Papić nam (nama , narodu) podijelio sijaset savjeta kako da nam bude bolje.
Prvo "Narod mora da shvati da su bliži siromašni Bošnjak, siromašni Hrvat i siromašni Srbin nego bogati i siromašni pripadnici istog naroda". Profesore Papiću potpuno ste u krivu iz dva razloga.
Prvo: Vaša tvrdnja nije potkrepljenja nikakvim istraživanjem, nikakvom anketom, intervjuom  ili nečim drugim sličnim istraživanjem, bar se u svom izlaganju  niste pozvali na tako nešto slično. Dakle vaša tvrdnja je proistekla iz vašeg uvjerenja, vašeg ličnog stava pa me stoga čudi vaš stav da:" Narod mora da shvati..." Vaše mišljenje...?
Drugo: Tvrditi da su, recimo, siromašni Bošnjak i siromašni Srbin bliži nego siromašni i bogati pripadnici istog naroda, je apsurdno. Siromašni Bošnjaci u Sarajevu ne dijele sudbinu siromašnih Srba niti su blizu jer ih u Sarajevu nema.
Dalje u svom izlaganju profesor Papić daje još jedan krupan savjet "Treba okupiti nove snage prije izbora". Očito je profesor strpao sve pripadnike vladajućih stranaka u jedan koš i treba ih sve zamijeniti. Ni jednog trenutka nije uspoređivao i analizirao stanja na raznim lokalitetima. Čudi me da Papić ne osjeti razliku u činjenicama da recimo s jedne strane  Sebiha Izetbegović rastače Klinički centar u Sarajevu, dok s druge strane završava gradnja nove i moderne bolnice  u Banjaluci, u Doboju, u Kasindolu. Na jednoj strani je usvojen budžet za narednu godinu a na drugoj strani  nije i ne zna se kada će: Na jednoj strani ne postoji parlamentarna većina a na drugoj strani sve institucije sistema funkcionišu. Na jednoj strani razapeti šatori ispred zgrade vlade, u kojima se danima smrzavaju borci, ili protestuju policajci s druge strane se usvaja zakon kojim treba da se zaštite majke porodilje koje nisu u  radnom odnosu. Na jednoj strani je usvojen zakon o solidarnom fondu za liječenje teško oboljele djece u inostranstvu a na drugoj strani na svakom ćošku neko kamči od prolaznika prilog za bolesnu djecu. Na jednoj strani je počela da radi novoizgrađena termoelektrana a za drugu su potpisani svi papiri kako bi se počela graditi iduće godine a na drugoj strani se svečano puštaju u promet trotoari i slični grandiozni objekti. Na jednoj strani nije moguće usvojiti novi zakon o penzijama  a na drugoj strani penzije povećane, malo, ali povećane. Povećana je i minimalna plata. Dakle,  profesore Papiću, nije svugdje tako sve crno i nije baš potrebno svugdje okupljati nove ljude.

Može biti i ovako
http://zabluda.blogger.ba
27/12/2017 19:02