beats by dre cheap

HERCEG BOSNA U NAZIVU PREDUZEĆA

              DANAŠNJA UDARNA VIJEST: Zastupnici Socijaldemokratske partije u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine predložili su danas dopunu dnevnog reda sa tačkom ''Zaključak o brisanju svih etničkih prefiksa iz naziva javnih preduzeća i preduzeća s većinskim državnim kapitalom u kojima pravo upravljanja vrši Vlada Federacije BiH''.

              To se posebno odnosi, kako piše u prijedlogu dopune dnevnog reda, na brisanje imena Herceg Bosne iz naziva svih javnih preduzeća u nadležnosti Vlade Federacije BiH.

                I ova vijest, kako to obično biva, izazvala je polemike što i jeste bio konačni cilj Zastupnika SDP-a. Da ih je stvarno briga o nazivima javnih preduzeća, u što sumnjam, već odavno bi poveli raspravu oko ukidanja zloupotrebe imena države Bosne i Hercegovine i imenima preduzeća koja i nisu bosanskohercegovačka preduzeća.

                U NAZIVU "LUTRIJA BOSNE I HERCEGOVINE" POD HITNO BI SE MORAO MIJENJATI NAZIV I UMJESTO BIH UPISAT FEDERACIJA BIH. - NE DJELUJE NA CIJELOJ TERITORIJI BIH. - NE PRIZNAJE m:tel operatera ČIME VRŠI DISKRIMINACIJU GRAĐANA FBIH KOJI KORISTE OVU MREŽU. 

                 Mnogi će odmah kazati kako m:el ne sudjeluje u financiranju igre Lutrije BiH ali to i jeste razlog za promjenu naziva preduzeća.

Može biti i ovako
http://zabluda.blogger.ba
20/12/2017 10:43