Može biti i ovako

Veoma je bitno da smo saglasni u tome da imamo pravo na svoje mišljenje

27.12.2017.

NIJE BAŠ SVE TAKO CRNO PAPIĆU

U današnjem "Dnevnom avazu" profesor i analitičar Žarko Papić nam (nama , narodu) podijelio sijaset savjeta kako da nam bude bolje.
Prvo "Narod mora da shvati da su bliži siromašni Bošnjak, siromašni Hrvat i siromašni Srbin nego bogati i siromašni pripadnici istog naroda". Profesore Papiću potpuno ste u krivu iz dva razloga.
Prvo: Vaša tvrdnja nije potkrepljenja nikakvim istraživanjem, nikakvom anketom, intervjuom  ili nečim drugim sličnim istraživanjem, bar se u svom izlaganju  niste pozvali na tako nešto slično. Dakle vaša tvrdnja je proistekla iz vašeg uvjerenja, vašeg ličnog stava pa me stoga čudi vaš stav da:" Narod mora da shvati..." Vaše mišljenje...?
Drugo: Tvrditi da su, recimo, siromašni Bošnjak i siromašni Srbin bliži nego siromašni i bogati pripadnici istog naroda, je apsurdno. Siromašni Bošnjaci u Sarajevu ne dijele sudbinu siromašnih Srba niti su blizu jer ih u Sarajevu nema.
Dalje u svom izlaganju profesor Papić daje još jedan krupan savjet "Treba okupiti nove snage prije izbora". Očito je profesor strpao sve pripadnike vladajućih stranaka u jedan koš i treba ih sve zamijeniti. Ni jednog trenutka nije uspoređivao i analizirao stanja na raznim lokalitetima. Čudi me da Papić ne osjeti razliku u činjenicama da recimo s jedne strane  Sebiha Izetbegović rastače Klinički centar u Sarajevu, dok s druge strane završava gradnja nove i moderne bolnice  u Banjaluci, u Doboju, u Kasindolu. Na jednoj strani je usvojen budžet za narednu godinu a na drugoj strani  nije i ne zna se kada će: Na jednoj strani ne postoji parlamentarna većina a na drugoj strani sve institucije sistema funkcionišu. Na jednoj strani razapeti šatori ispred zgrade vlade, u kojima se danima smrzavaju borci, ili protestuju policajci s druge strane se usvaja zakon kojim treba da se zaštite majke porodilje koje nisu u  radnom odnosu. Na jednoj strani je usvojen zakon o solidarnom fondu za liječenje teško oboljele djece u inostranstvu a na drugoj strani na svakom ćošku neko kamči od prolaznika prilog za bolesnu djecu. Na jednoj strani je počela da radi novoizgrađena termoelektrana a za drugu su potpisani svi papiri kako bi se počela graditi iduće godine a na drugoj strani se svečano puštaju u promet trotoari i slični grandiozni objekti. Na jednoj strani nije moguće usvojiti novi zakon o penzijama  a na drugoj strani penzije povećane, malo, ali povećane. Povećana je i minimalna plata. Dakle,  profesore Papiću, nije svugdje tako sve crno i nije baš potrebno svugdje okupljati nove ljude.

Može biti i ovako
<< 12/2017 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

MOJI LINKOVI
MOJI FAVORITI
GRADAČAC I NJEGOVE ZNAMENITOSTI KROZ HISTORIJU
It's all in your head, Elena.
Superpenzioner
Dok se serem na svoju egzistenciju.
Zle priče
-
photo.factory
Filmomanija
TALIBAN
Dani beže i puze i lebde
Nogometni Transferi
RUČNI RADOVI
Tamo negde sa vetrom ide i dusa...
sяcε skιтηιcε , zgαzεησ ηεhσтιcε
Ne pokušaj mi se više nikad približiti .
FILMOVI&SERIJE
S I M B O L I
PAŽNJA!!!
BLOG IBRAHIMA SPAHIĆA
THE ODBORNIK
IDEMO NA NESSKAHVE!
Filmovi Novi Stari
Mladi Liberali Mostara
KOLIKO NAS IMA ?
ti znaš
Chronic Insomnia
Besplatni filmovi
FILMOVI
larissaaa
Filozofija palanke
Filmovi
Horror
:) Just SmiLe :)
Amra Kalender, akademska slikarka
Kutak za razmisljanje
DjoleArt
Ridjobrki
kod komšije je trava uvijek zelenija
moje slike moji snovi...
MLADA SRPKINJA
Prodaja Divx filmova (Sarajevo)
Da te gubim nisam još naučila. :$
Kanal9
više...

BROJAČ POSJETA
126071

Powered by Blogger.ba